دستگاه ذخیره سازی

دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ DVR چیست؟

آشنایی با دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ
یکی از اجزایه اصلی سیستم مداربسته آنالوگ یا آنالوگ HD دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ DVR است. اما DVR چیست و چگونه کار می کند. نقش اصلی دستگاه DVR در سیستم مداربسته ضبط و مدیریت تصاویر دریافتی از دوربین هاست. دستگاه های DVR در سیستم مداربسته آنالوگ HD را HD-DVR نیز می نامند. سوالی که مطرح می شود این است که: DVR مخفف چیست؟ دی وی آر مخفف عبارت Digital Video Recorder به مفهوم ضبط کننده ویدئو دیجیتال است. دستگاه های DVR را می توان بر اساس تعداد کانال دسته بندی نمود. در ادامه به بررسی انواع دستگاه ها دی وی آر، مشخصات DVR می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
1.عملکرد دستگاه DVR
.2آشنایی با پورتDVR
3.ذخیره سازی DVR
4.مشخصات DVR خوب 6.انواع DVR
5.قابلیت های DVR چیست 7.hybrid dvr چیست؟

1.عملکرد دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ DVR


عملکرد DVR چیست و چه نقشی در سیستم های مداربسته دارد. همان طور که در بالا اشاره شد دی وی آر وظیفه ضبط تصاویر دوربین مداربسته را به عهده دارد. با این حال کارهای دیگری نیز در حین ضبط تصاویر انجام می شود که بخش مهم آن در دستگاه DVR صورت می گیرد. برخی تنظیمات روشنایی تصویر، رنگ و… نیز در این دستگاه قابل تنظیم است.
ثبت تصاویر دوربین مداربسته: برای ضبط تصاویر، ابتدا دوربین های مداربسته تصاویر را به DVR ارسال می کنند، دستگاه علاوه بر فراهم نمودن امکان مشاهده هم زمان تصاویر، آنها را در هارددیسک ذخیره می کند. به این ترتیب در صورت نیاز در زمان دیگر می توانید فیلم و تصاویر دوربین مداربسته را بازبینی کنید.
انتقال تصویر دوربین مداربسته: همچنین می توانید با استفاده از پورت شبکه این دستگاه را به شبکه متصل کنید و تصاویر را از طریق اینترنت مشاهده کنید.
آنالیز تصاویر: از امکاناتی DVR در اختیار کاربران قرار می دهد پردازش و تحلیل تصویر است. این قابلیت در مدل های قدیمی دی وی آر وجود نداشت. در حالی که ما شاهد گسترش قابلیت های مختلف در مدل های جدید این دستگاه هستیم. از جمله این قابلیت ها تشخیص حرکت، تشخیص نفوذ، تشخیص چهره، شمارش افراد، تشخیص عبور از خط و … می باشد.

2.آشنایی با پورت DVR


برای اینکه کار با این دستگاه آسان تر بشود بهتر است با پورت های دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ DVR آشنا شوید.
• پورت ورودی تصویر: (Video Input) برای اتصال کابل تصویر دوربین مداربسته. کابل تصویر توسط فیش BNC به این پورت وصل می شود. به این پورت ها در دستگاه های ضبط کننده کانال نیز می گویند. تعداد این کانال تعیین می کند چند دوربین را می توان به دستگاه متصل کرد. به عنوان مثال اگر DVR دارای 4 کانال باشد، 4 دوربین آنالوگ می توان به آن متصل کرد.
• پورت های خروجی: (Video Out) برای اتصال به نمایشگر. از طریق کابل تصویر RG59، دستگاه DVR به مانیتور یا نمایشگر متصل می شود و شما می توانید تصاویر را مشاهده نمایید.
1- پورت خروجی صدا: (Audio Out) برای اتصال به اسپیکر
2-پورت ورودی صدا: (Audio In) برای اتصال به میکروفن
3-خروجی HDMI و :VGA برای اتصال به مانیتور یا نمایشگر
4-پورت ارتباطی شبکه یا: LAN برای اتصال به دوربین IP یا سوئیچ شبکه. از طریق این پورت می توانید دستگاه DVRرا به شبکه داخلی متصل نمایید. دسترسی به تصاویر دوربین های مداربسته در کامپیوتر های داخل شبکه امکان پذیر خواهد شد. همچنین برای انتقال تصویر از طریق IP یا P2P از این پورت استفاده می شود.
• پورت USB برای اتصال به موس یا کیبورد و نیز فلش که برای backup گرفتن مورد استفاده قرار می گیرد.
• ورودی برق: جهت اتصال کابل برق. نکته مهم این است که قبل از اتصال کابل برق ولتاژ استاندارد DVR را چک کنید تا دستگاه شما آسیب نبیند.

3.ذخیره سازی DVR


دستگاه های DVRهیچکدام دارای حافظه داخلی نیستند.درنتیجه برای ذخیره سازی تصاویر و ویدیو باید از هارد استفاده کنیم.ظرفیت هارد به تعداد دوربین هایی که به DVR وصل هستند بستگی دارد.

4.مشخصات DVRخوب


برای انتخاب یک DVRخوب برای سیستم دوربین مدار بسته خود باید به چند نکته توجه کنید. این نکات به شما کمک می کند تا علاوه بر خرید محصول با کیفیت، پرداخت هزینه منطقی، بتوانید یک DVR مناسب تهیه کنید. این دستگاه ها معمولا با تعداد کانال 4، 8، 16 و 32 به بازار عرضه می شوند.از مشخصات مهم دستگاه DVR میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-تعداد کانال
2- کیفیت ضبط
3-فشرده سازی
4-مدت زمان نگهداری فیلم
تعداد کانال:
همانطور که قبلا اشاره کردیم دستگاه های DVR با تعداد کانال های متفاوت تولید میشوند.رایجترین DVR ها از نظر تعداد کانال تصویر DVR های زیر هستند:

  • DVR 32CH کانال:قابلیت نصب تا 32 دوربین را دارد.


کیفیت ضبط:
کیفیت ضبط تصاویر گاهی به صورت ویژه مهم است. چرا که هر چه کیفیت تصاویر ثبت شده بهتر باشد، جزئیات بیشتری از محیط و رویدادها به دست می آید. شاید این سوال مطرح شود که کیفیت دوربین مداربسته چه جایگاهی دارد؟ مگر دوربین مداربسته با کیفیت بالا تصاویر بهتری را ارائه نمی کند در این صورت تاثیر کیفیت DVR چیست. تصور عموم بر این است که هر چه دوربین با کیفیت بیشتری تصاویر را ارسال کند، تصاویر نیز با کیفیت بالا ذخیره می شوند.
باید گفت این ذهنیت هم درست و هم نادرست است. به عنوان مثال اگر دوربینی با کیفیت تصویر 4 مگاپیکسل و DVR با پشتیبانی تا کیفیت 4 مگا پیکسل داشته باشید، تصاویر با کیفیت 4 مگا پیکسل قابل ثبت هستند. به عبارت دیگر با همان کیفیتی که ارسال شده اند ضبط و ذخیره می شوند. اما اگر دوربینی با کیفیت تصویر 8 مگا پیکسل را به همین دستگاه متصل کرده باشید، باز هم نهایت کیفیت تصویر 4 مگا پیکسل است نه 8 مگاپیسل. بنابراین در زمان تهیه دستگاه و دوربین تطابق کیفیت آنها را در نظر بگیرید.
فشرده سازی:
دستگاه های دی وی ار تصاویر را با فرمت های متفاوتی ذخیره می کنند. برای مثال از دیرباز تاکنون از فرمت فشرده سازی H.264 استفاده می شد و امروزه نیز فرمت های جدیدتری مانند H.265 و H.265+ نیز و … ارائه شده اند. دستگاه هایی که قابلیت رکورد با فرمت فشرده سازی H.265+ را دارند می توانند نسبت به فرمت های قبلی تا دوبرابر بیشتر تصاویر را فشرده کنند بدون آنکه از کیفیت تصاویر کاسته شود.

مدت زمان نگهداریه فیلم:
مدت زمان نگهداری تصاویر و فیلم دوربین مداربسته بر روی دی وی آر به عواملی مانند ظرفیت هارد نصب شده، نحوه ضبط تصاویر، فرمت فشرده سازی و… بستگی دارد. به طور مثال مدت زمان نگهداری تصاویر به صورت ضبط 24 ساعته کمتر از ضبط در حالت تشخیص حرکت است. کیفیت تصویر هر چه بالاتر باشد مدت نگهداری تصاویر در DVR کاهش می یابد. در تنظیمات دستگاه می توانید با فعال کردن گزینه مربوطه، ضبط به گونه ای انجام شود که در صورت پر شدن حافظه، ضبط متوقف نشده و روی اطلاعات قدیمی تر ذخیره شود.
تعداد فریم ذخیره سازی نیز در حجم اطلاعات ذخیره شده تاثیرگذار است. پیشنهاد می کنیم در صورتی که دوربین ها در مکانی نصب شده اند که جزئیات حرکات چندان مهم نیستند، تنظیمات روی تعداد فریم کمتری باشد. در نتیجه باعث ضبط فیلم و تصاویر در حجم کمتری خواهد شد و مدت نگهداری تصاویر بالاتر می رود.

5.قابلیت های DVR چیست؟


قابلیت های دستگاه ذخیره ساز هوشمند آنالوگ DVR در تمام دستگاه دی وی ار یکسان نیست اما به طور کلی به برخی از آنها اشاره می کنیم.
قابلیت: motion detection این قابلیت امکان ضبط تصاویر در زمانی که حرکتی را تشخیص دهد، را فراهم می کند. هنگامی که حرکتی در ناحیه تحت پوشش دوربین اتفاق می افتد، ضبط آغاز می شود و تصاویر و وقایع ذخیره می شوند.
قابلیت: line crossing با مشخص کردن خطی فرضی می توانید با استفاده از این قابلیت به محض عبور هر فرد یا سوژه از طریق دستگاه DVR مطلع شوید.
اعلان هشدار: تنظیمات دستگاه را می توانید به گونه ای انجام دهید تا در صورت مشاهده حرکت و یا قطع تصویر آلارم دستگاه به صدا در آید. همچنین هشدار وقوع این رخداد می تواند به صورت ایمیل به آدرس ایمیل شما ارسال شود.
پوشاندن بخشی از تصویر: شما می توانید بخشی از تصویر را در هنگام ضبط ماسکه کنید.

6.انواع DVR


DVRبه دو دسته تقسیم می شوند
Standalone :این دستگاه به صورت مستقل عمل کرده و در هنگام راه اندازی نیازی به دستگاه دیگر ندارد.
PC-based : یک نوع کارت ضبط و پخش PCI است که بروی رایانه نصب می شود و امکان استفاده و ضبط تصاویر بروی هارد دیسک رایانه را فراهم می کند.

7. hybrid dvr چیست


سیستم ترکیبی یا همان hybrid میتوان با این DVRتصویر دوربین های آنالوگ و دوربین هایIP را ظبط کرد.
با تشکر که تا پایان این مقاله همراه ما بوده اید.امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *