دستگاه ذخیره سازی

دستگاه ذخیره ساز هوشمند تحت شبکه NVR چیست؟


به صورت کلی در سیستم های امنیتی دوربین مداربسته دو نوع دستگاه ذخیره ساز هوشمند داریم.دستگاه ذخیره ساز هوشمند DVR که در سیستم های دوربین های مداربسته آنالوگHDمورده استفاده قرار میگیرد.دیگری دستگاه ذخیره ساز هوشمند تحت شبکه NVR است که در سیستم دوربین های مداربسته تحت شبکه IP برای ضبط تصاویرمورد استفاده قرار میگیرد.
در این مقاله قصد داریم پاسخ سوال شما NVRچیست را بدهیم.شما را با کاربرد دستگاه NVR آشنا کنیم.در نتیجه با داده های رسا همراه باشید.

دستگاه NVR چیست؟


کلمهNVRمخفف عبارت network videio recorder است.وظیفه این دستگاه علاوه بر ضبط و ذخیره سازی تصاویرارائه قابلیت هایی مانند تشخیص چهره انسان،تشخیص پلاک خودرو، شمارش افراد و…غیره است. این دستگاه بسیار شبیه به سرورهای کامپیوتری عمل می‌کند، با این حال ساختار دستگاه NVR ساده تر از سرورهای کامپیوتری است.
کارکرد دستگاه NVR چیست؟
درپاسخ به این سوال شما باد بگوییم که این دستگاه ضبط کننده توانایی پردازش تصاویر در خود دوربین های تحت شبکه را دارد. دوربین های تحت شبکه یا IP دارای چیپ ست می باشند که پردازش و انتقال تصویر و ارسال صدا را به دستگاه ضبط کننده انجام می دهند. اگر از نظر سخت افزاری این دوربین ها قوی باشند قابلیت های هوشمندانه آنها و میزان قدرت تجزیه و تحلیلشان نیز افزایش پیدا می کند.
اتصال دوربین های تحت شبکه از طریق کابل های CAT6 و CAT5 انجام می شود. البته برای اتصال به دستگاه ضبط کننده نیازی به اتصال فیزیکی نیست و همان که در یک شبکه قرار بگیرند اتصال برقرار خواهد شد.
وظایف دستگاه NVR چیست ؟
دستگاه NVR دارای یکسری وظایف می باشد که در ادامه آنها را برای شما لیست کردیم:
ظبط تصاویر از دوربین های مدار بسته تحت شبکه
پخش زنده تصاویر و باز پخش تصاویر
تنظیم تصویر اعم از رنگ و روشنائی و…
برق رسانی به دوربین در درصورت PEO بودن NVR
پردازش تصاویر (ویژگی های مختلف اعم از نقشه گرمایی، تشخیص چهره و …)
ذخیره سازی تصاویر با استفاده از انواع حالت های ضبط
• و…
به طور خلاصه، دستگاه NVR وظیفه دارد تا تمامی ویدیوهایی که توسط دوربین‌های تحت شبکه‌ یک مکان خاص ضبط شده است را دریافت کند و آن‌ها را ذخیره کند.
خصوصیات دستگاه NVR
دستگاه ضبط NVR را می توان بر اساس خصوصیات گوناگونی دسته بندی کرد. آشنایی با این خصوصیات می تواند در هنگام انتخاب و خرید دستگاه ان وی ار مفید باشد. در ادامه به این خصوصیات اشاره می کنیم:
.1تعداد کانال:
دستگاه NVR بر اساس تعداد کانال های آن دسته بندی میشوند. تعداد کانال بر روی دستگاه بیانگر تعداد دوربین هایی که میتوان به دستگاه وصل کرد است.که رایج ترین دستگاه ها تو بازار با تعداد کانال4، 10, 16، 32، 64 و… موجود میباشد. علاوه بر این انواع 128 و 256 کاناله نیز وجود دارند که مختص مکان هایی با تعداد دوربین بالا مانند سازمان ها و کارخانجات بزرگ می باشند.
2.رزولوشن قابل پشتیبانی:
دستگاه های هوشمند NVRضبط تصاویر را با رزولوشن های مختلفی ذخیره می کنند. بر اساس مدل دستگاه، میزان رزولوشن قابل پشتیبانی متفاوت است. بر همین اساس دستگاه NVR توانایی پشتیبانی از دوربین ها را تا رزولوشن مشخصی دارد. برای مثال چنانچه دستگاه دارای رزولوشن ضبط 5 مگاپیکسل باشد، دوربین هایی با روزلوشن 8 مگاپیکسل را ساپورت نکرده و تصاویر را نهایتا تا همان 5 مگاپیکسل ذخیره می کند.
3.کیفیت ظبط در کانال ها :
باید به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت ضبط در کانال های دستگاه NVR با یکدیگر متفاوت است. به این معنی که کیفیت ضبط در 8 کانال از یک ان وی آر 16 کاناله می تواند 5 مگاپیکسل، در 4 کانال 3 مگاپیکسل و در 4 کانال دیگر نیز 2 مگاپیکسل باشد.
4.تعداد هارد قابل پشتیبانی:
یکی دیگراز عواملی که میتوان بر اساس آن دستگاه NVR را دسته بندی کرد تعداد هارد های است که دستگاه میتواند پشتیبانی کند.بیشتر دستگاه های NVR از 1، 2، 4، 8 و 16 هارد SATA پشتیبانی میکنند.اما برخی از دستگاه های NVRاز هارد اکسترنال و ESATA پشتیبانی میکنند.
5.خروجی تصویر:
برای مشاهده تصاویر در مانیتور خروجی های تصویر در دستگاه NVRتعبیه شده است. این خروجی ها شامل خروجی HDMI، خروجی VGA برای اتصال به تلویزیون یا مانیتور، و خروجی LAN برای اتصال به کامپیوتر یا شبکه است. توجه داشته باشید که در هنگام انتخاب HDMI به رزولوشن خروجی دستگاه و توان انتقال کابل HDMI توجه کنید.
6.فشرده سازی تصاویر و ویدیو های ضبط شده:
این دستگاه به صورت خود به خود ازکدهای مخصوصی استفاده می‌کند تا در زمان ارسال تصاویر و ویدیوها، و ذخیره کردن آن‌ها حجمشان را هم پایین بیاورد.
7.پهنای باند:
دستگاه های NVR دارایه پهنای باند مشخصی هستند که پهنایه باند آنها در دیتا شیت دستگاه ها ذکر شده است.پهنایه باند در دستگاه تعیین کنندهحجم اطلاعات ورودی و خروجی دستگاه است. در نتیجه هرچه پهنای باند بیشتر باشد میتواند از دوربین های با کیفیت بالاتری پشتیبانی کند.
8.پورتPOE:
پورت POE گزینه ای دیگری برای دسته بندی دستگاه NVRاست که در برخی از مدل های دستگاه NVR دیده می شود. به صورت خلاصه پورت POE امکان تغذیه از طریق کابل تصویر را برای دوربین مداربسته فراهم می کند. به این ترتیب می توان بدون هزینه برای خرید منبع تغذیه برای تک تک دوربین ها برق آنها را از طریق دستگاه فراهم کرد.
9.سیستمraid:
به کمک این تکنولوژی یک کل واحد از مجموع چند هارد دیسک ایجاد می شود و به عنوان یک هارد مورد استفاده قرار می گیرد. ذخیره اطلاعات از این طریق، سبب امنیت بیشتر دیتا، افزایش سرعت خواندن و نوشتن و همچنین بالا بردن کارایی دستگاه های متصل می شود. در صورتی که یکی از هاردها دچار اشکال و خرابی شود اطلاعات و دیتای شما از بین نخواهد رفت.
10.قابلیتPlay back:
قابلیت Play back به ما اجازه میدهد که همزمان تصاویر را همراه با ضبط آن مشاهده کنیم.

انواع پورت های دستگاه هوشمند ذخیره ساز تحت شبکه NVR چیست؟


پورت ورودی صدا: این پورت ها تعدادشان از پورت های ورودی تصویر دستگاه کمتر است و کارشان دریافت صدا از میکروفون می باشد.
پورت ESATA :پورتی شبیه به پورت USB است و در زمانی که فضای ذخیره سازی کم است و یا هنگام بکاپ گیری با متصل شدن به آن میتوان بکاپ گیری را انجام داد.
پورتALARAM :با اتصال یک سیم خارجی به یک دستگاه هشدار خارجی ، در هنگامی که دستگاه خارجی هشدار دهد، آن هشدار به دستگاه ضبط کننده ارسال شده و ان وی ار نیز آن را بوسیله پیام به کاربر اطلاع می دهد.
پورت VGA : پورت جهت ارسال تصاویر به نمایشگر است.
درگاه خروجی صدا: از طریق آن می توان صدا را از میکروفون دریافت و به نمایشگر ارسال می کند.
پورتHDMI : پورت جهت ارسال تصاویر به نمایشگر است.
کنون که به پاسخ سوال خود یعنی NVR چیست رسیده ایم، لازم به ذکر است بدانیم که امروزه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا از دستگاه DVRدر سیستم امنیتی منزل یا محل کار خود استفاده کنند.
با این وجود نباید این نکته را فراموش کرد که هر دوی این مدل دستگاه‌های DVR و NVR کاربردهای مخصوص خود را دارند و پیشنهاد می‌شود علاوه بر توجه به شرایط اساسی و نیازهای خود، در خصوص نقاط قوت و ضعف این دو نوع دستگاه با یک فرد متخصص مشورت کنید. از همراهی شما متشکریم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *