دستگاه ذخیره سازی

تفاوت دستگاه NVRباDVR چیست؟

در سیستم های مداربسته دریافت تصاویر، پردازش و ذخیره آنها از موضوعات مهمی هستند که مخاطبان این حوزه مشتاقانه آنها را دنبال می کنند. در این میان افرادی قصد خرید و یا تغییر در سیستم مداربسته خود دارند.سوال مشترک این دو گروه تفاوت دستگاه NVRباDVR چیست و کدام بهتر است؟ ابتدا شروع بررسی این موضوع تعریف کلی از DVR و NVR را خواهیم داشت و در ادامه آن مباحث زیر را بیان می کنیم:
1) تفاوت قیمت DVR با NVR
2) تفاوت عملکردی DVR با NVR
3) تفاوت دستگاه NVRباDVR در اتصال دستگاه به دوربین
4) بیشترین تعداد فریم در DVR و NVR
5) تفاوت DVR با NVR در دسترسی به تصاویر
6) تفاوت ظاهری DVR با NVR
7) تشابه DVR و NVR
8) پهنای باند مصرفی
9) تفاوت در انتخاب DVR با NVR
در مقاله های قبلی درباره دستگاه های NVR و DVR توضیح کامل داده ایم. اما در این مقاله یک تعریف کلی درباره جفت دستگاه ها میدهیم.


دستگاه DVR چیست؟
DVR مخفف عبارت Digital video recorder به معنای ضبط فیلم دیجیتال است. دستگاه DVR برای ضبط و مدیریت تصاویر در سیستم مداربسته آنالوگ استفاده می شود. وظیفه دستگاه DVR دریافت سیگنال های ویدئو ازدوربین، تبدیل به داده های دیجیتال و ذخیره آنها است. در این دستگاه از یک قطعه سخت افزاری برای پردازش و ذخیره فیلم استفاده شده است. دوربین هایی که در سیستم مداربسته با دستگاه DVR استفاده می شود دوربین های آنالوگ یا آنالوگ HD هستند. راه اندازی چنین سیستمی نیازمند کابل کشی مستقیم از دوربین ها به دستگاه ضبط کننده است.
دستگاه NVR چیست؟
NVR مخفف عبارت Network video recorder به معنایه ضبط ویدیوتحت شبکه است. وظیفه دستگاه NVR علاوه بر ذخیره و مدیریت تصاویر، ارائه قابلیت های تصویری ویژه است. از این قابلیت ها، قابلیت تشخیص چهره، تشخیص نفوذ، شمارش افراد و… را می توان نام برد. عملکرد دستگاه های NVR در سیستم مداربسته مشابه سرورهای کامپیوتری است.
دستگاه NVR داده های ویدئویی که توسط دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) ایجاد یا رمزگذاری شده است را ضبط می کند. دوربین های تحت شبکه در دو نوع دسته بندی می شوند:

  1. دوربین های PoE : دوربین های IP که سیمی هستند و از اترانت یا کابل شبکه برای تامین برق و دیتا در آنها استفاده می شود.
  2. دوربین های بی سیم: دوربین های IP بی سیم که به صورت بی سیم و با Wifi به شبکه متصل می شوند. این نوع دوربین ها معمولاً برای تامین برق به منبع تغذیه نیاز دارند.
    1.تفاوت قیمت NVR و DVR
    میتوان گفت اولین تفاوت بین این دستگاه قیمت آنها است.دستگاه NVR به مراتب قیمت بالا تری نسبت به DVR دارد.این تفاوت قیمت میتوان بدلیل داشتن قابلیت های هوشمند و پردازنده قوی تر NVR باشد.
    عموما دوربین های IP بدلیل پیشرفته بودن نرم افزار و سخت افزار از دوربین های آنالوگ گران تر است.
    2.تفاوت عملکرد NVR و DVR
    در بیان تفاوت عملکرد DVR با NVR می توان گفت DVR سیگنال های ویدئویی را رمزگذاری و ذخیره می کند، در حالی که NVR ویدئویی را که دوربین های IP رمزگذاری کرده اند را ذخیره می کند. از آنجایی که DVR ها و NVR ها از داده های ویدئویی به طور متفاوتی استفاده می کنند پس با انواع مختلفی از دوربین های مداربسته کار می کنند. دوربین های مداربسته آنالوگ بسیاری از ویژگی های پیشرفته دوربین های IP را پشتیبانی نمی کنند. فناوری DVR به آرامی پیشرفت می کند تا از ویژگی هایی مانند تجزیه و تحلیل تصویر پشتیبانی کند.
    تفاوت مهم و دیگر DVR با NVR در پشتیبانی از انواع دوربین ها است. NVR در این مورد بسیار قدرتمند تر عمل می کند و هر دوربینی با هر کیفیتی را پشتیبانی می کند. در حالی که DVR با توجه به مشخصات آن در دیتا شیت فقط برخی از کیفیت ها را پشتیبانی می کند. دستگاه NVR در ابتدا فقط پورتی جهت اتصال به سوئیچ داشت و دوربین های مداربسته از طریق سوئیچ به NVR متصل می شدند. سوئیچ ها می توانند PoE نیز باشند. اگر سوئیچ PoE است برق اجزای سیستم مداربسته از جمله دوربین ها با اتصال به سوئیچ تأمین می شود.
    نکته:اگر میخواهید از تمامی قابلیت های دوربین های تحت شبکه استفاده کنید باید دستگاه NVR را انتخاب کنید.
    3.تفاوتDVR با NVR در اتصال دستگاه به دوربین
    دوربین های آنالوگ از طریق کابل کواکسیال وبرق به دستگاه متصل میشوند.دوربین های IP از طریق کابل های شبکه به NVR متصل وبا کمک IP به دستگاه معرفی میشود.
    4.بیشترین تعداد فریم در DVR و NVR
    بیشترین تعداد فریم هایی که دستگاه می تواند در یک ثانیه از دوربین ضبط کند در دو دستگاه DVR و NVR متفاوت است. دستگاه DVR فریم ریت را به 15 فریم در ثانیه محدود می کند. تعداد فریم های تصاویر ضبط شده به دو بخش از سیستم مداربسته وابسته است: اول دوربین مداربسته که دریافت تصاویر را انجام می دهد و در اولویت دوم دستگاه ضبط کننده است. اگر دستگاه تا 10 فریم در ثانیه را پشتیبانی کند (فریم ریت دوربین 7 باشد) دستگاه بیشتر از آن را نمی تواند برای ضبط تصاویر در نظر بگیرد. حال اگر دوربین نرخ فریمش 30 فریم در ثانیه باشد و دستگاه 15 فریم در ثانیه، آنگاه تصاویر با سرعت 15 فریم در ثانیه ضبط خواهند شد نه 30 فریم.
  3. تفاوت DVR با NVR در دسترسی به تصاویر
    یکی از ویژگی های اصلی NVR امکان قرار گرفتن این دستگاه ضبط کننده در مسیر شبکه است. دستگاه ضبط کننده NVR از قابلیت های شبکه (Network) نظیر HTTP, HTTPs, TCP/IP, IPv4/IPv6, RTSP, UDP, SMTP, DNS, IP Filter, PPPoE,DDNS, FTP, Alarm Server و… به طور کامل پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب دستگاه ان وی آر را در هر جایی از شبکه چه به صورت داخلی و یا بر بستر اینترنت می توان قرار داد.
    اگر در محلی غیر از بخش مانیتورینگ نیاز به دریافت تصاویر دوربین مداربسته داشته باشید می توانید با استفاده از شناسه IP دوربین مداربسته تحت شبکه و دستگاه ان وی ار و از طریق اینترنت، تصاویر را دریافت کنید. در چنین شرایطی با وجود دستگاه دی وی ار باید از قبل توسط پورت LAN موجود در DVR به شبکه اینترنت متصل شوید تا بتوانید از طریق شبکه به تصاویر دوربین مداربسته دسترسی داشته باشید.
    6.تفاوت ظاهری دستگاه NVRباDVR
    به دلیل تفاوت در شیوه های اتصال دوربین ها به دستگاه NVR و DVR، این دو دستگاه ظاهر متفاوتی دارند. دستگاه ان وی آر دارای پورت های شبکه RJ45 است. این درحالی است که دستگاه dvr دارای درگاه کواکسیال است تا بتواند به از این طریق با دورین های آنالوگ متصل شود.
    7.تشابه NVR و DVR
    در مجموع هر دو دستگاه NVR و DVR دستگاه ذخیره ساز هستند.وظیفه اصلی جفت دستگاه ها ذخیره سازی تصاویر و مدیریت تصاویر دریافت شده از دوربین ها است. از دستگاه DVR و دستگاه NVR در بازار با تعداد کانال های 4، 8، 16، 32 و 64 تولید و عرضه می شوند.
    8.پهنای باند مصرفی شبکه
    دیگر تفاوت دستگاه NVRباDVR پهنای باند مصرفی است. برای ضبط و ذخیره‌سازی داده‌ها در سیستم تحت شبکه نیازی به اینترنت نیست و تنها برای بررسی فیلم ها از راه دور نیاز به وجود اینترنت است. همان طور که از اسم دوربین های تحت شبکه پیدا است، توانایی انتقال اطلاعات از طریق شبکه را دارند. به همین علت از پهنای باند شبکه داخلی استفاده می‌کنند.
    به عبارتی دیگر NVR پهنای باند شبکه خانگی شما را مصرف نخواهد کرد در صورتی که سیستم مبتنی بر دی وی آر برای دسترسی به اطلاعات از راه دور، پهنای باند شبکه شما را مصرف می‌کند.
    9.تفاوت در انتخاب NVR با DVR
    اگر میخواهید در مجموعه خود سیستم دوربین مدار بسته قرار دهید.مطالب بالا به شما کمک خواهد کرد. در این قسمت به صورت کوتاه به تفاوت دستگاه ها می پردازیم:
    جنبه مثبت انتخاب NVR جنبه مثبت انتخاب DVR
    ♦ اگر از قبل کابل کشی CAT6 یا CAT5e در محل دارید و نمی خواهید آن را تغییر دهید. ♦ اگر از قبل دوربین های آنالوگ نصب کرده اید. (بیس کار قبلا با کابل کواکسیال انجام شده است)
    ♦ پشتیبانی از رزولوشن 8 مگاپیکسل و 12 مگا پیکسل ♦ راه اندازی و عیب یابی با پیچیدگی کمتری است.
    ♦ پشتیبانی از مکالمه دو طرفه ♦ مقرون به صرفه و نگهداری سیستم آسان تر است.
    ♦ فریم ریت در 4K با 30 فریم در ثانیه قابل دسترس است.
    ♦ تجزیه و تحلیل پیشرفته ویدئو
    جنبه منفی انتخاب NVR جنبه منفی انتخاب DVR
    ◊ فریم ریت در 4K به 7 تا 15 فریم در ثانیه محدود می شود.
    ◊ عیب یابی پیچیده تر است
    با تشکر که تا پایان این مقاله همراه ما بوده اید.امیدواریم تفاوت دستگاه NVRباDVR به شما عزیزان کمک کرده باشد.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *